Kunstinstallaties op het festival

De installaties van Festival 2 Turven Hoog 2017 zijn bekend!

Festival 2 Turven Hoog is pas compleet met installaties waar kinderen eindeloos in kunnen spelen. Speciaal voor het festival worden er interactieve installaties ontwikkeld door beeldend kunstenaars. Ze staan overal in KAF en in de nieuwe bibliotheek opgesteld en ze zijn gratis toegankelijk.

Programma Overzicht

BLOM – Gijs van Bon
Traag achteruit rijdend tekent zandtekenmachine ‘Blom’ op straat.
Uit zijn lange arm stroomt zand waarmee hij de straat versiert; een breed bloementapijt, een slinger van klimop of een wolk van hartjes.

Kleine emmertjes gekleurd zand worden naast de tekening geplaatst waarmee eenieder de tekening verder kan inkleuren of eigen toevoegingen kan doen.

Eenmaal achtergelaten vergaat de tekening door mens, natuur en tijd, en rest alleen nog de herinnering.

 

De Pleisterplaats – Francy van den Heuvel
Spelen, wikkelen, plakken, sorteren, stapelen, rusten, lummelen, kijken en verzamelen.

 

Hottentotten tenten tentoonstelling – Rachel de Boer
Wat is leuker dan je eigen tentje te bouwen, om er vervolgens heerlijk in te spelen?
Kom jij ook meebouwen aan ons tenten kamp?
Wie maakt de mooiste tent ? En je ouders mogen ook meehelpen!

 

Kris Kras Karavaan
Een karavaan van huisjes op wielen trekt kriskras rond. Waar gaan ze naar toe? Loop maar mee! Soms staat de stoet stil. Je mag in de huisjes op onderzoek. Uit sommige klinkt een verhaal. In andere zitten spullen waarmee je kunt spelen.
De reis neemt je mee naar een groter huis waar je kan luisteren naar een monoloog van losse woorden die ritmes vormen en muziek worden. Zo kunnen peuters hun woordenschat verrijken en hebben zij ruimte om hun eigen verhaal te maken. In de kleine huisjes kan je tijdens het luisteren met voorwerpen je eigen beeld maken.

 

Tutti Frutti- Chantal de Wolde
Kunstenares Chantal de Wolde was eerder te zien in de Kunstspeeltuin met Het Monsterlijke Hertenbos en Een heleboel hertjes. Chantal heeft nu allerlei soorten fruit gemaakt, zoals reuzenkersen en meloenen die vervoerd kunnen worden in speciale wagentjes.

 

Rest – HKU
Ken je dat? Dat je door de dekens kruipt en dat elke hoek weer nieuw lijkt? Dat je dat ook eindeloos kunt herhalen? Als kind is deze ontdekkingstocht geweldig, en ook voor volwassenen is dit eigenlijk een ervaring die geprikkeld mag blijven worden. Veilig en geborgen voelt het, net als een vogel in zijn nestje. Warm en rustig, terwijl je tegelijkertijd toch je nieuwsgierigheid kunt voeden en lekker kunt ontdekken.
Rest is een grote achthoek met licht, geluid en volop comfort samen. Een veilig nestje waar je in kan kruipen en verwonderd weer uitkomt.

 

Possiball – HKU
Dit is Possiball.
Een landschap van rollende”dingen”.
Als je al je zintuigen goed gebruikt, zul je al gauw merken dat ze allemaal iets bijzonders hebben.
Hier mag en kan alles want…
…Everything is Possiball

 

Giraffes – Teatro Pavana
He, wat is dat nou? Een giraffe in het winkelcentrum van Almere Centrum?! Een dompteur probeert met veel bombarie een giraffe te dresseren, maar zijn de verwachtingen niet wat al te hoog gespannen? Het publiek kan er in ieder geval hartelijk om lachen. Ten slotte word je toch verrast met een truc die niemand voor mogelijk had gehouden. Heerlijk straattheater in nostalgische sfeer.

Possiball Hotten totten tentententoonstelling Kris Kras Karavaan Tutti Frutti