Festival 2 Turven Hoog is pas compleet met installaties waar kinderen eindeloos in kunnen spelen. Speciaal voor het festival worden er interactieve installaties ontwikkeld door beeldend kunstenaars. De installaties zijn gratis toegankelijk.

Hottentottententententoonstelling – Rachel de Boer

Wat is leuker dan je eigen tentje bouwen, om er vervolgens heerlijk in te spelen?
Kom jij ook meebouwen aan ons tentenkamp?
Wie maakt de mooiste tent? Je ouders mogen ook meehelpen!

Mispoes – Diederike Smits

Belletjes, touwtjes, bolletjes, holletjes en kruipruimtes. Alles is aaibaar. Diederike maakt met Mispoes een interactieve beeldende kunst installatie waarin peuters op onderzoek uit kunnen gaan in deze kleurrijke zachte pluizige wereld.

Possiball – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Dit is Possiball. Een landschap van rollende ‘dingen’. Als je al je zintuigen goed gebruikt, zul je al gauw merken dat ze allemaal iets bijzonders hebben. Hier mag en kan alles want…Everything is Possiball!

De Pleisterplaats – Francy van den Heuvel

Een beeldend kunstonderzoek van kunstenares Francy van den Heuvel, tussen alles en niets. Plakken, wikkelen, sorteren, stapelen, rusten, lummelen, kijken, verzamelen. Kom lekker spelen! Festival 2 Turven Hoog werkt al jarenlang succesvol samen met Francy van den Heuvel.

Binnen Buiten – Best Withet, Tamara Griffioen en Maghen Leidelmeyer
Binnen Buiten prikkelt de nieuwsgierigheid en daagt uit tot een ontdekkingstocht die de kinderen alleen en samen met hun ouders/begeleiders aangaan. Wat houdt zich toch schuil achter die deurtjes?

Pieterpeuterpad XXL – Diederike Smits
Op het Pieterpeuterpad kies je zelf je weg. Voel maar eens, hier is het pad lekker zacht. En daar heeft het heel veel kleuren! Ga jij bergop of door het tunneltje? Klim, klauter, voel en ontdek het Pieterpeuterpad XXL!

Kunstinstallaties i.s.m. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht maken elk jaar kunstinstallaties speciaal voor Festival 2 Turven Hoog. Zij zijn dit jaar ook weer van de partij met een aantal installaties.

Papier hier, papier daar – Francy van den Heuvel

Beeldend kunstenaar Francy van den Heuvel deelt haar verzameling met je in deze interactieve kunstplaats. Kom je kijken, stapelen en spelen?

Missy O – Renée Reijnders 

Kom kijken naar een grote inktvis. Je kunt in haar armen liggen. Erop klimmen of eronderdoor. Haar knuffelen en lieve liedjes zingen. Deze inktvis had buikpijn. Ze kon niet meer goed zwemmen. Daarom is ze aangespoeld. Ze heet Miss Octopus. Dat betekent: Juffie Achtpoot. Klopt dat ook? Tel maar!

Miss Octopus ligt hier niet voor niets, maar praten valt haar zwaar. Als plastic soep op een lege maag. Wat zeg je missy? wat is er mis? Zie jij in zee wat ik niet zie? Omarm haar, geef haar een high eight. Zeg haar “Het komt goed hoor missy.”Je missie is helder als zee kan zijn, die valt niet in het water.

Tutti Frutti – Chantal de Wolde
Chantal de Wolde was eerder te zien in de Kunstspeeltuin met Het Monsterlijke Hertenbos en Een heleboel hertjes. Chantal heeft nu allerlei soorten fruit gemaakt, zoals reuzenkersen en meloenen die vervoerd kunnen worden in speciale raketjes.