IMG_2767.JPG

Een van de prototypes die ik heb gemaakt is die in de onderstaande video:

In dit prototype heb ik een piezo-element aangesloten op de arduino. Een piezo-element is een sensor / schijf die druk kan meten. Ik heb deze schijf vastgeplakt op de bodem van een plastic bus.

Wanneer je op de bus begint te drummen verschijnt er op het computerscherm een draakje dat langzaam uit de vaas tevoorschijn komt. Wanneer het draakje helemaal tevoorschijn is gekomen begint hij te dansen. Als je stopt met drummen kijkt hij boos omdat de muziek stopt en verdwijnt hij weer in de vaas.

In dit prototype heb ik snel getest hoe je simpele interactie kunt creëren tussen een personage in de animatiewereld en de speler / toeschouwer. Voor toekomstige prototypes lijkt het me interessant om meer variabelen toe  te voegen voor interactie. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan:

  • De snelheid waarmee de speler drumt, als je sneller achter elkaar op de drum slaat zal het karakter sneller en wilder dansen.
  • Hoe hard op de drum wordt geslagen
  • Het inbouwen van sensoren op verschillende locaties op de drum, bijvoorbeeld aan de zijkanten en in het midden.

Het lijkt me interessant om op deze manier meerdere karakters in de animatiewereld in te zetten. Elk karakter reageert op een ander instrument dat zich in de ruimte bevind. Daarnaast wil ik de instrumenten aankleden zodat ze meer in de spelwereld passen. Denk bijvoorbeeld aan een drum die gecamoufleerd is als boomstronk.