Het eerste residentieweekend van 2turvenhoog in het nieuwe atelier van StrandLAB Almere was een groot succes. Van 19 t/m 21 juni was beeldend kunstenaar Sjoukje Gootjes, met ondersteuning van van Francy van den Heuvel, aan het werk op het Almeerderstrand. Met de stapel resthout die ze meegenomen had, maakte ze het hele weekend verschillende bouwwerken op het strand, in het water en tegen de bomen.

Tijdens deze onderzoeksfase lieten ze zich inspireren door de omgeving en de toevallige passanten die kwamen kijken en soms ook meededen.

Naast het ondersteunen van Sjoukje, heeft Francy ook onderzoek gedaan voor haar ‘Pleisterplaats’. “Heerlijk om drie dagen op het strand te zijn en te spelen met de elementen. Met de materialen waar ik mee wil werken. Zoeken , kijken hoe ik het wil. Om in augustus voor elke peuter en familie een pleisterplaats te maken.” Aldus Francy. “Ik wil met zo min mogelijk materialen groots bouwen en dat mijn werk fantasievol is en uitdaagt tot spelen.”

In het weekend van 14 t/m 16 augustus, het laatste weekend van de zomervakantie, zullen Sjoukje en Francy opnieuw neerstrijken op het Almeerderstrand. Je bent van harte welkom om te komen kijken en mee te spelen. Houd onze website en die van StrandLAB Almere in de gaten voor meer informatie over dit laatste residentieweekend. Hopelijk tot dan!