Je laten verwonderen, verbazen, op het puntje van je stoel zitten. Het gebeurd allemaal met kunst en theater. Theatermakers en kunstenaars staan te trappelen om jouw en je kinderen mee te nemen in hun wondere wereld. En het kan ook weer deze zomer! In dit blog zetten we onze zomertips voor jou op een rijtje.

©Erwin Budding

1. Kom spelen in de kunstwerken van 2turvenhoog

In het laatste weekend van de zomervakantie zijn 2turvenhoog kunstenaars Sjoukje Gootjes en Francy van den Heuvel opnieuw te gast in Atelier StrandLAB op het Almeerderstrand. Na een goed werkweekend in juni bouwen ze dit weekend verder aan hun interactieve kunstwerken. Op zondag 16 augustus is jong en oud welkom tussen 12.00 en 17.00 uur om de kunstwerken te beleven en er mee te spelen. En dat is leuk, want je kan erin, erop en er onderdoor. Zien we jou daar?

De kunstenaars zijn te vinden in Atelier StrandLAB op het Almeerderstrand ter hoogte van IJmeerdijk 1, Almere.

©Saris & Den Engelsman

2. Theater in de buitenlucht (Haarlem/Bloemendaal)

De Toneelschuur Haarlem gaat deze zomer naar buiten. In Openluchttheater Caprera in Bloemendaal hebben ze voorstellingen geprogrammeerd die leuk zijn voor het hele gezin. Bijvoorbeeld de voorstelling Geel (2+), een magisch en muzikaal mimespel in een gele stad. Of ‘Kluizelaar’, die in 2016 op ons festival in première ging.

“De prachtige soundscape en subtiele belichting maken Kluizelaar voor alle leeftijden een heerlijk theatraal kleinood om helemaal in op te gaan.” Aldus Theaterkrant.

Het hele zomerprogramma van de Toneelschuur vind je hier.

3. Creatieve workshops in alle Almeerse wijken

Blijf je deze zomer thuis? In Almere hoef je je niet te vervelen. KLEURinCULTUUR rijdt de hele zomer rond met hun Kunstbus. Elke dag geven ze op een andere plek creatieve en kunstzinnige workshops voor iedereen vanaf 4 jaar. Je vindt het hele programma op hun website.