2turvenhoog festival – een veilige omgeving

2turvenhoog zet de gezondheid van het publiek, de makers en het personeel op de eerste plaats. Wij volgen de richtlijnen van de regering en het RIVM. Hieronder leggen we uit hoe dat er concreet uitziet.

VRAGEN OVER DE KAARTVERKOOP

Waar kan ik kaarten kopen voor 2turvenhoog festival?
De kaartverkoop van 2turvenhoog festival in Haarlem verloopt via de websites van Toneelschuur (www.toneelschuur.nl) en Philharmonie Haarlem (www.theater-haarlem.nl). De kaartverkoop in Almere verloopt via de website van Corrosia Theater, Expo en Film (www.cultureelcentrumcorrosia.nl).

Kan ik in de zaal bij mijn partner en kinderen zitten?
Alle bezoekers van 13 jaar en ouder worden op anderhalve meter van elkaar geplaceerd. Uiteraard kunnen kinderen jonger dan 13 jaar naast hun ouders of andere volwassen begeleiders zitten. Publiek wordt op de dag zelf in de zaal geplaceerd. Het kan dus voorkomen dat de plaats die op het ticket staat, niet overeenkomt met de plek die je uiteindelijk krijgt.

Ik voel me niet lekker. Wat doe ik met mijn ticket?
Natuurlijk begrijpen wij dat jij je kaarten wilt kunnen ruilen, mocht je niet helemaal lekker of toch verhinderd zijn. Daarom geldt dat je tot 4 uur voor jouw bezoek jouw kaarten kosteloos mag omruilen voor een andere voorstelling of een tegoedbon voor het betreffende theater.

VRAGEN OVER HET BEZOEK

Vanaf hoe laat kunnen we naar binnen?

Om alles in goede banen te leiden, willen we jullie vragen om ruim op tijd bij het theater aanwezig te zijn om alle stappen die voor het betreden van het gebouw gelden, te doorlopen. De zaal gaat 15 minuten voor aanvang van de voorstelling open. Kom op tijd, want laatkomers kunnen we, als de voorstelling begonnen is, niet meer plaatsen. Dit geeft namelijk teveel hinder voor de rest van het publiek.
Voor en na de voorstelling is het mogelijk om in de kunstinstallaties te spelen. Er is een beperkte capaciteit per installatie dus het kan zijn dat je even moet wachten.

Doen jullie een gezondsheidscheck?
Om weer te kunnen spelen zijn wij verplicht om bij iedere bezoeker een gezondheidscheck uit te voeren. Wanneer één van de onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je het festival op dat moment helaas niet bezoeken. Het bezoek moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden. Dit zijn de vragen die we jullie zullen stellen:

  1. Hebben jullie de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  2. Hebben jullie op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Hebben jullie het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Hebben jullie een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is er korter dan 14 dagen geleden contact geweest met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Zijn jullie in thuisisolatie omdat er direct contact geweest is met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Moet ik een mondkapje dragen?
We vragen alle bezoekers vanaf 13 jaar en ouders om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Zodra je op je plek in de zaal zit, mag het mondkapje af. Neem zelf je mondkapje mee.

Ik voel mij niet helemaal lekker en zou naar de voorstelling gaan. Of ik beantwoord één van de gezondheidscheck-vragen met JA. Wat nu?
Neem telefonisch contact op met de kassa van Toneelschuur (023 517 39 10), Philharmonie Haarlem (023 512 12 12) of Corrosia Theater, Expo en Film (036 521 59 29). Zij zullen de kaarten annuleren en omboeken of een tegoedbon uitgeven.

Kan ik voor en tijdens de voorstelling gebruik maken van een toilet?
Ja, dat kan! Bij elke zaal is een toilet aanwezig. In de zaal is altijd een zaalwacht aanwezig. Mocht jouw kind tijdens de voorstelling naar de wc moeten, dan kan je je hand opsteken en dan zal de zaalwacht je naar de wc begeleiden.

Kan publiek voldoende afstand van elkaar houden op de festivallocatie?
Toneelschuur, Philharmonie Haarlem en Corrosia Theater, Expo en Film volgen de richtlijnen en regelgeving van de regering en het RIVM. Gezamenlijk hebben we goed nagedacht over hygiëne en looproutes, zowel voor publiek als acteurs en personeel, zodat iedereen zich op een aangename en veilige manier door het gebouw kan bewegen.

Kan publiek voldoende afstand van elkaar houden in de zaal?
Om ervoor te zorgen dat het volwassen publiek genoeg afstand van elkaar kan houden, hebben wij de capaciteit verlaagd. De zaal is 15 minuten van tevoren open, zodat we voldoende tijd hebben om iedereen naar zijn of haar plek te brengen. Je wordt met jouw gezelschap naar jullie plekken gebracht en aan het einde van de voorstelling weer opgehaald, om contact met de ander publiek te voorkomen.

Kan publiek voldoende afstand van elkaar houden bij de kunstinstallaties?
Bij de kunstinstallaties zijn vrijwilligers aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan spelen in de installaties en dat en er voldoende afstand gehouden kan worden tussen volwassenen. Houd er rekening mee dat er beperkt plaats is voor volwassenen in verband met de anderhalve meter afstand.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?
Per theaterzaal ontvangen wij een maximaal 30 bezoekers. Dit is exclusief artiesten en personeel. Het aantal beschikbare kaarten is op dit maximum per zaal afgestemd.

Is er een plek waar ik mijn kind kan verschonen?
In de toiletten van de desbetreffende theaters zijn er plekken waar je je kind kan verschonen.

Waar kan ik mijn kinderwagen neerzetten?
In elk theater is er ruimte om de kinderwagen te parkeren. Vraag aan een festivalmedewerker of bij de kassa waar dat kan.

programma Almere
programma Haarlem