2turvenhoog festival – een veilige omgeving

2turvenhoog zet de gezondheid van het publiek, de makers en het personeel op de eerste plaats. Hieronder leggen we uit hoe dat er concreet uitziet.

VRAGEN OVER DE KAARTVERKOOP

Waar kan ik kaarten kopen voor 2turvenhoog festival?
De kaartverkoop van 2turvenhoog festival in Almere verloopt de ticketshop van Kunstlinie Almere Flevoland. Bestellen kan online via www.kaf.nl of telefonisch via 036 84 55 555. Voor de voorstellingen die in de nieuwe bibliotheek spelen kan je ook terecht op www.denieuwebibliotheek.nl.

Kan ik in de zaal bij mijn partner en kinderen zitten?
Dit jaar verkopen we geen vrije zitplaatsen, maar eilandjes. Op ieder eiland is plek voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen. We vertrouwen erop dat de volwassen eilanders elkaar in het dagelijks leven ook regelmatig zien op korte afstand. Per theaterzaal ontvangen wij een maximum aantal bezoekers. Dit is exclusief artiesten en personeel. Het aantal beschikbare kaarten is op dit maximum per zaal afgestemd.

Waarom is de prijs voor volwassenen hoger dan voor kinderen?
In de ticketprijs voor een volwassene zit de prijs van een consumptie inbegrepen. Deze staat na afloop van de voorstelling klaar. Voor de kinderen zetten we biologische limonade klaar. Deze is van het huis, daar zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Waarom hebben niet alle voorstellingen dezelfde prijs?
Tijdens 2turvenhoog festival zijn er verschillende voorstellingen te zien. Zo tonen we niet alleen voorstellingen van Nederlandse makers, maar bieden ook graag een podium aan internationale makers die voorstellingen maken voor het jonge kind. Daarnaast zie je in onze Proeftuin de eerste resultaten van werk dat nog in ontwikkeling is. De buitenlandse voorstellingen zijn wat duurder dan de voorstellingen van binnenlandse makers, omdat er meer kosten mee gemoeid zijn om deze naar Nederland te halen. De werken in de Proeftuin zijn wat lager geprijsd, omdat deze nog een onderzoekend karakter hebben.

Ik voel me niet lekker. Wat doe ik met mijn ticket?
Natuurlijk begrijpen wij dat jij je kaarten wilt kunnen ruilen, mocht je niet helemaal lekker of toch verhinderd zijn. Daarom geldt dat je tot 4 uur voor jouw bezoek jouw kaarten kosteloos mag omruilen voor een andere voorstelling of een (onbeperkt geldige) tegoedbon van Kunstlinie Almere Flevoland.

VRAGEN OVER HET BEZOEK

Vanaf hoe laat kunnen we naar binnen?

Om alles in goede banen te leiden, willen we jullie vragen om 15 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn bij de ingang van de hoofdlocatie. Kom op tijd, want laatkomers kunnen we, als de voorstelling begonnen is, niet meer plaatsen. Dit geeft namelijk teveel hinder voor de rest van het publiek.

Hoe ziet de ontvangst eruit?
Bij binnenkomst worden jullie welkom geheten door een medewerker van 2turvenhoog festival. Na de gezondheidscheck krijgen jullie een kleurcode mee. Door het hele gebouw zijn met kleuren routes uitgestippeld, die jullie precies brengen naar de voorstelling die jullie gaan bezoeken. Na afloop van de voorstelling kan er gespeeld worden in de beeldende installaties. Deze zijn opgesteld in de City Lounge en in de Architectuurstudio.

Wat houdt de gezondheidscheck in?
Om weer te kunnen spelen zijn wij verplicht om bij iedere bezoeker een gezondheidscheck uit te voeren. Wanneer één van de onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je het festival op dat moment helaas niet bezoeken. Het bezoek moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden. Dit zijn de vragen die we jullie zullen stellen:

  1. Hebben jullie de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  2. Hebben jullie op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Hebben jullie het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Hebben jullie een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is er korter dan 14 dagen geleden contact geweest met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Zijn jullie in thuisisolatie omdat er direct contact geweest is met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Ik voel mij niet helemaal lekker en zou vanavond naar de voorstelling gaan. Of ik beantwoord één van de gezondheidscheck-vragen met JA. Wat nu?

Neem telefonisch contact op met de Ticketshop van Kunstlinie Almere Flevoland: tel. 036 84 55 555 (ma t/m vr 12.00 – 17.00 uur). We zullen in overleg jouw kaarten annuleren.

Kan ik voor en tijdens de voorstelling gebruik maken van een toilet?
Ja, dat kan! Bij elke zaal is een toilet aanwezig. In de zaal is altijd een zaalwacht aanwezig. Mocht jouw kind tijdens de voorstelling naar de wc moeten, dan kan je je hand opsteken en dan zal de zaalwacht je naar de wc begeleiden.

Kan ik na afloop een drankje halen?
In het entreebewijs zit een consumptie inbegrepen. Deze zal na afloop voor jullie klaarstaan. Voor de kinderen staat limonade klaar.

Kan publiek voldoende afstand van elkaar houden op de festivallocatie?
Kunstlinie Almere Flevoland, de nieuwe bibliotheek en de diverse wijklocaties volgen de richtlijnen en regelgeving van de regering en het RIVM. Gezamenlijk hebben we goed nagedacht over hygiëne en looproutes, zowel voor publiek als acteurs en personeel, zodat iedereen zich op een aangename en veilige manier door het gebouw kan bewegen.

Kan publiek voldoende afstand van elkaar houden in de zaal?
Om ervoor te zorgen dat het volwassen publiek genoeg afstand van elkaar kan houden, hebben wij de capaciteit verlaagd. In de zaal zijn eilandjes gecreëerd waarop maximaal 2 volwassenen met 4 kinderen kunnen plaatsnemen. Dit kunnen volwassenen zijn uit hetzelfde huishouden, of volwassenen die in het dagelijks leven ook bij elkaar over de vloer komen.
Je wordt met jouw gezelschap naar jullie eiland gebracht en aan het einde van de voorstelling weer opgehaald, om contact met de andere eilanders te voorkomen.

Kan publiek voldoende afstand van elkaar houden bij de installaties?
Bij de installaties in de Citylounge en Architectuurstudio zijn vrijwilligers aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan spelen in de installaties en dat en er voldoende afstand gehouden kan worden tussen volwassenen.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?
Kinderen t/m 12 jaar mogen op minder dan 1,5 meter bij elkaar in de buurt komen. Daarom hebben wij elke theaterzaal opgedeeld in eilandjes. Op elk eilandje kunnen 2 volwassenen en 4 kinderen plaatsnemen. Per theaterzaal ontvangen wij een maximum aantal bezoekers. Dit is exclusief artiesten en personeel. Het aantal beschikbare kaarten is op dit maximum per zaal afgestemd.

Wat doe ik als mijn kind naar de wc tijdens de voorstelling?
In de zaal is altijd een zaalwacht aanwezig. Mocht jouw kind naar de wc moeten, dan kan je je hand opsteken en dan zal de zaalwacht je naar de wc begeleiden.

Kunnen we onze jas, tas en kinderwagen in de garderobe kwijt?
Tijdens het festival zal de garderobe niet open zijn. Jassen en tassen kunnen meegenomen worden naar de zalen. Kinderwagens en buggy’s kunnen in de hoge foyer tegen de ramen worden geplaatst.

Is er een plek waar ik mijn kind kan verschonen?
In de gang bij Studio Duin is een ruimte ingericht waar je ongestoord je kind kan verschonen.

programma Almere
programma Haarlem