Tijdens Festival 2 Turven Hoog worden er in het kader van Jong Beginnen voorstellingen gespeeld voor de VVE groepen van de kinderopvangorganisaties in Almere. Al een aantal jaar is dit een succesvolle samenwerking tussen 2 Turven Hoog en de Schoor.

Dit jaar komen de volgende voorstellingen voorbij;

Ta-Ta-Tone
door: Yael Levy & Natalia Alvarez-Arenas

In de wereld van geluid en beeld word je meegenomen op een reis door de regenwouden en oceaan, door dag en nacht.
Het verhaal wordt verteld door een combinatie van video kunst, zelf gemaakte en traditionele instrumenten.

De geluiden worden gecreëerd bij de combinatie van zelf gemaakte instrumenten en traditionele instrumenten.

Muzikanten: Yael Levy & Natalia Alvarez-Arenas

Wonderland
door: Wonderland collectief

Interactieve voorstelling met dans en livemuziek (Language No Problem)
Vanaf 1,5 jaar
45 min.

Met speciale improvisatietechnieken prikkelen de dansers en musici van het Wonderland Collectief spelenderwijs de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen. De kinderen worden uitgenodigd om actief met hen op theatraal avontuur te gaan. Zo ontstaat een unieke voorstelling die eerst voor, maar al gauw samen met het publiek wordt gespeeld. Wonderland is een bijzondere ervaring voor zowel de ouders als de kinderen. Een heerlijk feestje om het festival te vieren.

Over de makers
Wonderland Collectief is een groep musici en dansers o.l.v. Makiko Ito, een uit Japan afkomstige choreografe en danseres. Makiko maakt regelmatig voorstellingen voor Festival 2 Turven Hoog. Haar passie is de allerjongste doelgroep; zo maakt zij ook voorstellingen voor en met baby’s.

STIP IT
door: Cie sQueezz & Beeldinstituut Smits

STIP IT is een interactieve voorstelling voor kinderen en ouders. In een wonderlijke wereld die alleen  uit stippen worden met dans, muziek en beeld de zintuigen geprikkeld van de kinderen én hun ouders.

Kom dansen, kom kijken, kom bouwen!

 

STIP IT is ontwikkeld in Jong Beginnen, een project van Festival 2 Turven Hoog, waar kunstenaars kinderen bezoeken in hun opvangomgeving en zo inspiratie opdoen voor hun voorstellingen.

 

“Stip it is echt een mooie ervaring. Ik zag eens 28 kinderen van een peuterspeelzaal die na het performance-gedeelte zeker een half uur lang, in stilte (!), aan het spelen waren met elkaar, de danser en de stippen. Prachtig!” –  I.Wolff,  Artistiek directeur 2 Turven Hoog

Concept: Anne-Beth Schuurmans & Elian Smits
Dans: Anne-Beth Schuurmans
Vormgeving: Elian Smits
Muziek: Tessa Zoutendijk
In coproductie met: 2 Turven Hoog
www.cie-squeezz.com

Pim Pam Paars
door: Rianne Meboer & Suzanne Bakker

Pim Pam Paars is een komische, muzikale performance waarbij je je in een levend schilderij waant, vol bonte kleuren en dansende vormen.

Een klein blauw vierkant en een gele bal doen samen een gek dansje. Verschillende gekleurde vierkanten en rechthoeken worden samen ineens een prachtig schilderij.

Er ontstaat een abstract landschap van vormen in alle kleuren van de regenboog. In deze wonderlijke wereld worden de kinderen tot slot ook uitgenodigd. Als kleine kunstenaars kunnen ze zelf verder creëren. Het decor van de performance verandert in deze interactieve speel-installatie.

Suzanne Bakker en Rianne Meboer delen een voorliefde voor abstracte beeldende kunst en theater met sterke beeldtaal en weinig woorden. Zij hebben beide een brede achtergrond in muziektheater, mime, clownerie en objecttheater. Met Pim Pam Paars zoeken ze graag de grens op door abstracte beeldende kunst op een eigentijdse wijze in theater te brengen. Zij ontwikkelden Pim Pam Paars in peuterspeelzalen in de Banne in Amsterdam-Noord en in Theater de Rietwijker. Dit is de thuisbasis van het makerscollectief De Theaterstraat waarvan zij deel uitmaken.

Spel en concept: Suzanne Bakker en Rianne Meboer
Eindregie: Paul van der Laan
Vormgevingsadvies: Calle de Hoog
Muziekadvies: Jolle Roelofs
Beeld: Ruben Stegeman (Buro RuSt)
Pim Pam Paars is een co-productie tussen de Theaterstraat en Stichting 2+

Playground 
door: Gerard de Bruyne & Tessa Zoutendijk

Playground is een fysieke beleving van tekenen en muziek.
Op een groot vel papier  dansen tekenlijnen met de klanken van een viool.

Kleine percussie instrumenten en potloden worden uitnodigend neergelegd. Hoe klinkt blauw? Word je ook zo duizelig van een spiraal? Kun je over een lijn dansen, zonder er af te vallen?

Samen met kinderen wordt een groot kunstwerk gemaakt en fysiek ervaren.

Tekenaar: Gerard de Bruyne
Violiste: Tessa Zoutendijk

Do Re Mier
door: Linnet van der Wal

Do re mier is een grappige voorstelling vol van liedjes en beestjes. Linnet neemt je mee naar een plek waar de dag langzaam over gaat in de nacht. Een spinnetje schudt een dauwdruppel van zijn poot, een vlieg raakt verstrikt in een web en een dag is als een leven lang voor de vlinder. Mieren dragen ijverig takken die groter zijn dan zichzelf.

Bij het vallen van de avond zingt een krekel zijn mooiste lied en ‘s nachts fonkelt het van vuurvliegjes. Of de vlinder de volgende morgen haalt, dat weet hij niet. Maar wat geeft het? Waar het begin of einde is, dat weet geen rups.

Do re mier gaat over ‘t leven, vol humor en ontroering, in een klein toch sterk insectenjasje.

Laat je meenemen met liedjes en spel in een wereld van dag en nacht.

Linnet maakt zo’n mooi contact met de allerkleinsten en ook haar stem en manier van bewegen houden je geboeid.” I.Wolff 

Piano, zang, spel: Linnet van der Wal
Compositie en tekst: Linnet van der Wal
Regie: Paul van der Laan
Techniek: Rein Heije
Beeld: Moon Saris
Coproductie met: 2 Turven Hoog
www.linnetvanderwal.nl

Labyrint
door: Simone de Jong

Ik zie je hier maar ik hoor je daar? Ik hoor je hier maar ik zie je niet?

Welkom in ons labyrint waar je op zoek kan gaan naar wat je niet ziet maar je wel hoort of andersom. Hoe is het om te verdwalen in een wonderlijke ruimte vol verassingen.

Hoe zet je een labyrint op toneel? Hoe kun je een illusie creëren alsof je in een Escher-achtig gebouw bent waarin je kunt verdwijnen en verdwalen?

In deze proeve onderzoekt Simone de Jong met decorontwerper Elian Smits en
een sounddesigner hoe je een labyrint van geluid op toneel kunt zetten.