Loading...
Festival 2 Turven Hoog 20192019-02-07T11:41:58+00:00

Festival 2 Turven Hoog bestaat 20 jaar!

Het avontuurlijkste theater- én kunstfestival voor baby’s peuters en kleuters komt er weer aan.
Van 15 t/m 21 april in Almere en op 22 en 23 april in Haarlem.

Kaartjes voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar vanaf begin maart
Festival 2 Turven Hoog start al over:
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Hieperdepiep hoera! Festival 2 Turven Hoog bestaat 20 jaar. En daarom vieren we van 15 t/m 23 april feest. Met een extra lang festival waar je als vanouds heel veel mooie (nieuwe) voorstellingen kunt komen kijken, uit binnen- en buitenland. We halen ook een paar prachtige voorstellingen van de afgelopen jaren terug, zodat je kleine broertje of zusje ze deze keer ook kan zien. En natuurlijk zijn de kunstinstallaties er weer om lekker in te spelen en te ontdekken. Dus, verzamel al je vriendjes en vriendinnetjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en kom naar 2 Turven Hoog. 15 t/m 21 april in Almere, 22 en 23 april in Haarlem.

Het programma maken we begin maart bekend op deze pagina. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijg je vanzelf bericht in je digitale brievenbus zodra er nieuws is.

Nieuwsbrief
Alle voorstellingen

(Beschikbaar vanaf 1 maart)

Alle kunstinstallaties

(Beschikbaar vanaf 1 maart)

Programma Almere

(Beschikbaar vanaf 1 maart)

Programma Haarlem

(Beschikbaar vanaf 1 maart)

Algemene informatie

 • De voorstellingen zijn gemaakt voor kinderen en volwassenen. Je hoeft niets uit te leggen. De kinderen kunnen de voorstelling zelf beleven en jij natuurlijk ook.
 • Kinderen mogen reageren op wat ze zien en horen. De theatermakers zijn dat gewend en als uw kind zich niet lekker voelt en/of moet huilen, mag u de zaal gewoon verlaten en later weer terugkomen. Houd wel altijd rekening met de beleving van andere bezoekers.  
 • We raden aan het festival maximaal een dagdeel te bezoeken en maximaal één voorstelling te kiezen, aangevuld met eventueel een kortere proeve-voorstelling. Her en der in de gebouwen zijn kunstinstallaties opgesteld waar zowel kinderen als ouders aan mogen komen en mee mogen spelen. De installaties worden begeleid door kunstenaars en zijn gratis toegankelijk.
 • Elke voorstelling heeft een leeftijdsaanduiding. Als je die aanhoudt, weet je zeker dat de voorstelling past bij de ontwikkeling van je kind.
 • Uit ervaring weten we, dat voor jonge kinderen de voorstelling al begint als ze onderweg zijn naar het theater. We adviseren je daar bij je programmakeuze rekening mee te houden.
 • Het is fijn als uw  kind voor de voorstelling naar de wc is geweest. Zo kunnen we toiletbezoek tot een minimum beperken. Als het wel gebeurt is het natuurlijk niet erg.
 • Het maken van foto’s en video’s tijdens de voorstelling is niet toegestaan.
 • Het gebruik van mobiele telefoons in de zaal is niet toegestaan. Zet deze s.v.p. op vliegtuigmodus.
 • Eten of drinken is tijdens de voorstellingen niet toegestaan.
 • Wees op tijd. Na aanvang van de voorstelling kun je niet meer naar binnen.
 • Geniet vooral samen met je kind(eren)!

Voor een groot aantal voorstellingen geldt dat ze ook geschikt zijn voor niet Nederlandstalige bezoekers. Bij deze voorstellingen staat de afkorting (LNP)

A large number of performances is suitable for non-Dutch visitors. These performances are indicated by the abbreviation (LNP)

Alle voorstellingen zijn gemaakt voor kinderen én volwassenen. De leeftijdsindicatie geeft aan of de voorstelling past bij de ontwikkeling van je kind. Soms wordt er alleen een ‘vanaf leeftijd’ gegeven. Dit is de minimumleeftijd. De voorstelling is dan ook geschikt voor oudere kinderen.

Kaartverkoop ALMERE: Kaarten voor ALLE voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website en Ticketbox van KAF (036-84 55 555)

Kaartverkoop HAARLEM: Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website en kassa van het theater waar de voorstelling speelt (Toneelschuur of Philharmonie).

Kaartverkoop start vanaf 1 maart 2019. Vanaf 2turvenhoog.nl wordt u bij het bestellen van tickets vanzelf naar de juiste pagina’s van de theaters gelinkt.

Met dank aan diverse overheidsinstanties en fondsen kunnen wij de prijzen voor de kaartjes laag houden. De ticketprijzen van de Proeftuinvoorstellingen zijn lager dan van reguliere voorstellingen. De ticketprijzen voor buitenlandse voorstellingen zijn iets hoger dan van de Nederlandse, vanwege de hogere voorstellingskosten. De kunstinstallaties zijn gratis toegankelijk.

Tijdens het festival worden foto’s en een videoregistratie gemaakt ter registratie van het festival. De foto’s/beelden kunnen ook worden gebruikt voor promotionele doeleinden van Festival 2 Turven Hoog of de makers/kunstenaars van de voorstellingen en kunstinstallaties. Met het kopen van een kaartje voor het festival ga je akkoord met deze voorwaarden. Mocht je niet gefotografeerd of gefilmd willen worden, geef dit op de dag zelf dan aan bij onze fotograaf/filmer. Zij zijn tijdens het festival duidelijk herkenbaar aan hun 2 Turven Hoog badge. Sta je toch op de foto en heb je bezwaar tegen publicatie? Stuur dan een mail met de betreffende foto naar publiciteit[@]2turvenhoog.nl. De foto zal dan worden verwijderd en niet meer voor publicitaire doeleinden worden gebruikt.  

Subsidiënten & partners