Speeldata & tickets

Deze voorstelling speelt op 25 oktober in Almere.

SpeelS

Tessa Zoutendijk & Gerard de Bruyne

Een tekenaar, een violist, en op de grond een heel groot vel papier. Alle kinderen er omheen. Eerst is het vel nog leeg en is het stil. Dan klinkt de viool, lange tonen. Lange witte lijnen ontstaan op het papier. Wat wordt het? Waar gaat dat heen?

Leuk om te weten: Tessa en Gerard deden in de proeftuin van 2turvenhoog festival 2018 onderzoek voor deze voorstelling, nu gaan ze officieel in première.

Violiste Tessa Zoutendijk en tekenaar Gerard de Bruyne nodigen de kinderen uit samen het scheppingsproces in te duiken waarin kunstenaar en kind elkaar inspireren. Zo ontvouwt zich langzaam een wereld vol structuren en patronen in klank, lijn, kleur, en beweging. De tekening wordt een partituur, een choreografie en blijken de kinderen onderdeel van een unieke kunstbeleving voor zowel zichzelf als de toeschouwers.

Over de makers
Gerard de Bruyne (tekenaar) en Tessa Zoutendijk (violist), twee kunstenaars met een rugzak vol ervaring en de voelsprieten altijd op ‘aan’, houden er van te spelen in het moment. Hun talent voor improvisatie maakt het samenspelen boeiend en is dé manier om kinderen te betrekken bij hun voorstelling. Via het tekenen en musiceren weten zij als geen ander met hun jonge publiek  te communiceren en zijn zij in staat , zonder woorden, de kinderen mee te laten spelen.