Jong Beginnen – Pak je kunst!

Speciaal voor de pedagogisch medewerkers in Jong Beginnen heeft 2turvenhoog ‘Pak je kunst!’ontwikkeld. Deze online cursus is gericht op iedereen die werkt met kinderen in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar en heeft als doel het creatieve zelfvertrouwen te vergroten én inspiratie te geven zodat je je eigen creativiteit in het dagelijkse werk met het jonge kind kan inzetten. 

Opbouw van de cursus
We starten de cursus gezamenlijk via Zoom. Tijdens deze eerste online bijeenkomst maak je kennis met Anne-Beth Schuurmans en Nikla Katsburg, de cursusleiders, én met de andere cursisten.

Elke twee weken ontvang je via mail een nieuw filmpje waarin de kunstenaars zich aan je voorstellen.  Ze nemen je mee in hun wereld. Zo kun je ontdekken waar zij hun inspiratie vandaan halen en hoe ze daar vervolgens kunst van maken. Na deze kennismaking dagen zij je uit om zelf aan de slag te gaan met een opdracht. De opdrachten kunnen thuis én op de groep uitgevoerd worden.

Van ons ontvang je een notitieboek, een dummie, waar je al jouw bevindingen in op kunt schrijven. Zo werk je aan je eigen inspiratie-boek.

Aan het eind van de cursus plannen we nog een keer een online bijeenkomst voor een reflectiemoment. De kunstenaars zullen hier ook bij aanwezig zijn.

Tijdsinvestering
De filmpjes duren zo’n 5 minuten. De opdrachten die je van de kunstenaars krijgt duren tussen de 5 en 30 minuten en misschien heb je nog wat tijd nodig om je voor te bereiden. Voor elke opdracht heb je twee weken de tijd. Probeer de opdracht tenminste één keer uit te voeren, én, als dat lukt, deze een paar keer te herhalen.

Deel wat je doet
Tijdens de cursus houden we contact met elkaar via WhatsApp. Voor de cursus maken we een aparte WhatsApp-groep aan waarin je vragen kan stellen aan de cursusleiders en je ervaringen en observaties kan delen met de andere cursisten. Zo kan je elkaar inspireren!

Voor wie is deze cursus?
In Almere werkt 2turvenhoog al een aantal jaren samen met peuterspeelzalen in het project Jong Beginnen. Naast het tot stand brengen van een ontmoeting tussen kunstenaars en het jonge kind, is het verbreden en verdiepen van de kennis van kunst voor het jonge kind, één van de onderdelen van dit project. De workshopreeks ‘Pak je kunst’ geeft pedagogisch medewerkers een eerste kennismaking en nodigt uit om ook zelf creatieve vaardigheden te ontwikkelen om deze te kunnen toepassen in het dagelijkse werk met deze jonge doelgroep.

Meedoen?
Ben je nog geen partner van ons in Jong Beginnen, maar zou je deze workshopreeks wel graag willen aanbieden aan jouw team of medewerkers? Neem dan contact op met Nikla via [email protected]