Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!

Sessies

Welkom bij de 2turvenhoog sessies: de podcast waarin je kennismaakt met de wereld van kunst voor het jonge kind. Theatermaker Simone de Jong gaat in gesprek met mensen die maken voor of werken in de omgeving van het jonge kind. In de podcast delen zij hun fascinatie voor deze bijzondere doelgroep.

In deze podcast word je door Simone de Jong meegenomen in de ontdekkingstocht van het maken voor de allerkleinsten. In de inspiratie van de makers, de fascinatie die zij delen in hun werk en de manier waarop zij vanuit onderzoek en in contact het werk creëren

Zo is er een gesprek met Moniek Smeets, die zichzelf meesterknutselaar noemt en al jaren laboratoriumtheater maakt. In dit gesprek wordt er gesproken over de performance Bij de buren gluren en over hoe de eenzaamheid tijdens de lockdowns als inspiratie diende voor dit werk. Maar ook over hoe het persoonlijke van de kunstenaar kan belanden in diens werk. Ook komen Florschutz & Dohnert voorbij, actrice en muzikant die werken in Berlijn en zij spreken met Simone de Jong over de voorstelling Electric Shadows. Een performance over elektriciteit en de schaduwkanten daarvan.


In onze podcast word je meegenomen in de wereld van 2turvenhoog en van de makers waarmee 2turvenhoog samenwerkt.

2turvenhoog is de sessies gestart voor iedereen die geïnteresseerd is in het proces achter de performance. Tijdens corona tijd is er nagedacht over hoe we het maakproces nog meer naar buiten kunnen brengen.

Zodat makers nog meer kennis op kunnen doen over de processen van andere makers, en bezoekers meer te weten kunnen komen over wat er gebeurt voordat een performance op het festival staat en zodat we met elkaar nog meer leren over kunst in het leven van het jonge kind.

Sessies

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!