Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!

Erasmus+ Arts & Early Childhood

Erasmus+ Arts & Early Childhood is een internationaal uitwisselingsproject waarin de praktijk op het gebied van kunst en creativiteit op jonge leeftijd in Nederland, Schotland, Frankrijk en Catalonië wordt verkend en gedeeld.
Een indruk van werk gemaakt door kunstenaars tijdens korte residenties.
Foto: Matt Addicott

In het internationale project van 2turvenhoog in samenwerking met een Europees netwerk van organisaties die werken binnen de kunst voor de allerkleinsten, worden de beste praktijken op het gebied van kunst en creativiteit op jonge leeftijd verkend en gedeeld met lokale Europese gemeenschappen en professionals uit het veld rondom het jonge kind.

Aan een groep professionals, kunstenaars en beleidsmakers die werken in de omgeving van het jonge kind wordt de mogelijkheid geboden om samen te werken met gelijken uit elk van de andere partnerlanden. Zij kunnen deel nemen aan een van de vierdaagse internationale bijeenkomsten die door elk van de organisaties worden georganiseerd.

In dit Erasmus+ programma wordt er samengewerkt met lokale gemeenschappen in de vier partnerlanden om kunst en creativiteit voor de allerkleinsten in actie te zien. Met bezoeken in elk land die een gevarieerd curriculum van meeslepende activiteiten omvatten, inclusief presentaties, kinderopvangomgevingen en creatieve spelervaringen, zullen deelnemers beste praktijken op lokaal niveau op Europese schaal verkennen.

Met deze verrijking zoeken we naar een samenwerking tussen de deelnemers onderling om een gemengde benadering te realiseren om kunst en creativiteit in de ervaring van het jonge kind in te bedden.

Partners
Starcatchers – Edinburgh, Schotland
ACTA – Villiers-le-Bel, Frankrijk
LaSala – Sabadell, Catalonia

Het Arts & Early Childhood report is op 13 maart 2024 gepresenteerd tijdens Premières Rencontres Festival (FR). 

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!