Nieuwsflits
Crowdfunding jubileumboek
Crowdfunding jubileumboek
Kunstenaars
Stuk is een nieuwe situatie (2+)
Stuk is een nieuwe situatie (2+)
Samenwerkingen
Kunst voor de allerkleinsten in Flevoland
Kunst voor de allerkleinsten in Flevoland
Internationaal | Erasmus+

Bezoek Villier-Le-Bel, maart 2022

In maart 2022 brachten we een bezoek aan Villier-Le-Bel samen met onze partners. Dit bezoek werd georganiseerd door Cie ACTA en vond plaats van 16 t/m 18 maart.

Uitwisseling

Tijdens deze Erasmus-uitwisseling hebben we een bezoek gebracht aan Premieres Rencontres 2022 waarin we meerdere conferences hebben meegemaakt. Daarnaast werden er workshops georganiseerd voor de verschillende deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan over de omgeving van het jonge kind in de verschillende landen. Tijdens de laatste workshop was het doel om met elkaar de reflecties van de verschillende teams en landen bij elkaar te brengen.

Dit maakte het mogelijk om te beseffen hoe complementair de modellen zijn. Het ligt voor de hand dat in bepaalde landen vooruitgang en/of pedagogische vernieuwingen rond de artistieke aanwezigheid in situ al ruim van tevoren in gang zijn gezet, maar dat de uitvoering daarvan nog steeds op eigen initiatief (Nederland) is.

In Schotland bijvoorbeeld wordt de pedagogiek van professionals verzekerd door een zeer nauwkeurig kader dat wordt gegeven door een gids van de nationale overheid. Dit maakt het mogelijk om de aanwezigheid van vroegschoolse kunsteducatie in alle structuren te verzekeren, maar binnen een geïnstitutionaliseerd kader.

In Frankrijk wordt de visie van de artistieke praktijk sterk bepaald door de professionals en door hun initiatief, maar met een aantal brede middelen die zijn toegestaan ​​door de culturele uitzondering die wordt erkend op de schaal van de staat. Er zijn echter ongelijkheden tussen de structuren vanwege de algemene oriëntatie van de structuren, die meer gericht zijn op gezondheids- en sociale kwesties dan op kunst. Dit laatste onderdeel blijft een meer optionele tijd, ondanks een grote beschikbare toegang tot praktijken en middelen.

Lees meer over Erasmus+

Ga naar de projectpagina Erasmus+

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!