Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!
Kunstenaars | Flevolab

Flevolab Nieuwe Maker – Dennis van Tilburg

Flevolab Nieuwe Makers is een ontwikkelingstraject voor nieuwe makers, vanuit alle disciplines en sectoren. Het is een uitwisselings-, ontwikkel- en presentatieplek voor makers die na verdieping in de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland en in relatie tot de bewoners van dit gebied, tot nieuwe artistieke inzichten kunnen komen en hun praktijk kunnen opbouwen of verder uitdiepen.

Dennis van Tilburg

Dennis van Tilburg (1975) is muzikant, theatermaker en geluidskunstenaar. Hij werkt niet alleen aan soloprojecten maar werkt ook graag samen met anderen. Vaak gebruikt hij in zijn werk een mix van oude analoge en nieuwe experimentele (digitale) technieken. Hij is gespecialiseerd in een locatiespecifieke werkmethode waarin zijn werk een sterke verbinding aangaat met plaats en tijd. Ook was hij lange tijd verbonden aan Peergroup als theatermaker, waar hij diverse voorstellingen maakte over onze verbinding met landschap en natuur.

Als autodidact muzikant ontwikkelde Dennis een unieke speelstijl met een mix van elektronica, (live) sampling en zelfgebouwde instrumenten. Zijn muziek balanceert op de grens waar het in brokken uiteenvalt en waar schijnbare losse geluiden onverwacht wonderlijke samenklank vormen.

Als geluidskunstenaar ontwikkelt en bouwt Dennis installaties en instrumenten. Voor eigen gebruik in zijn werk en ook in opdracht voor anderen. Voor ieder werk verdiept hij zich in nieuwe technische mogelijkheden om met geluid nieuwe werelden te creëren.

Naast zijn werk in de muziek heeft Dennis een fascinatie voor onderzoek naar perceptie en bewustzijn. Hij vult dit in met beoefening van meditatie en persoonlijke ontwikkeling en houdt zich op de hoogte van ontwikkelingen in de cognitieve wetenschap.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!