Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!
Kunstenaars | Flevolab

Flevolab Nieuwe Maker – Iris Hagel

Flevolab Nieuwe Makers is een ontwikkelingstraject voor nieuwe makers, vanuit alle disciplines en sectoren. Het is een uitwisselings-, ontwikkel- en presentatieplek voor makers die na verdieping in de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland en in relatie tot de bewoners van dit gebied, tot nieuwe artistieke inzichten kunnen komen en hun praktijk kunnen opbouwen of verder uitdiepen.

Iris Hagel

Iris Hagel, ruimtelijk ontwerper, heeft haar eigen ontwerpstudio in De Glasfabriek in Schiedam. Ze behaalde een bachelor in grafisch en ruimtelijk ontwerpen en een master in industrieel ontwerpen. Naast het maken van eigen, vrij werk werkt ze als zelfstandig creatief producent voor verschillende exposities en galeries. Daarnaast geeft ze les op verschillende kunstacademies zoals de AKV St. Joost in Breda en de KABK in Den Haag.

‘Als maker voel ik me als een kameleon en ga ik verschillende transities door. Door deze transities is mijn vorm van uitwerking geëvolueerd en variërend, maar altijd uitend in eenzelfde vorm: een ruimtelijke ervaring. Tijdens mijn master industrial design heb ik geleerd om met een kritische blik naar de industrie van nu te kijken. Mijn latere werk heeft dan ook vaak een maatschappijkritische ondertoon. Ik kies graag onderwerpen die zich uitspreken over mijn eigen gedrag, gekoppeld aan dat van mijn generatie. Verder hou ik ervan om te confronteren door middel van het inspelen op emotie. Als maker geef ik alles van mezelf in het proces. Het onderzoek is net zo belangrijk als het eindproduct. Mijn drijfveer is dat als het publiek terugdenkt aan mijn werk, ze denken aan een ervaring, een momentum. Niet alleen een object of installatie, het verhaal maakt het af.’

Benieuwd naar Iris haar werk? Bezoek dan haar website www.kansophagel.com.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!