Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!
Kunstenaars | Flevolab

Flevolab Nieuwe Maker – Liesje van den Berk

Flevolab Nieuwe Makers is een ontwikkelingstraject voor nieuwe makers, vanuit alle disciplines en sectoren. Het is een uitwisselings-, ontwikkel- en presentatieplek voor makers die na verdieping in de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland en in relatie tot de bewoners van dit gebied, tot nieuwe artistieke inzichten kunnen komen en hun praktijk kunnen opbouwen of verder uitdiepen.

Liesje van den Berg

‘Alleen in het gesprek, in dialoog met de ander, kan de mens volgens Arendt tot een wezenlijk inzicht in de wereld en in zichzelf komen. Alleen in het debat kunnen de eigen standpunten uitgedaagd worden, zodat er zowel bij zichzelf als bij de anderen nieuwe gedachten over die wereld kunnen ontstaan.’ - Hermsen, J. (2010). Stil de tijd

Dit citaat over Hannah Arendt is een inspiratiebron voor het werk van beeldend kunstenaar Liesje van den Berk. In tekeningen, ︎performances, interventies en installaties onderzoekt zij de relatie tussen tekening, lichaam, object en omgeving. Dit schept een moment van verbinding waarbij de focus ligt op persoonlijk contact, aandachtige aanwezigheid en lichamelijke, sensitieve betrokkenheid van de kunstenaar en het publiek. Met een subtiele potloodlijn, een gebaar of blik, wordt het publiek uitgenodigd tot reactie. Zo ontstaan dialogen, niet alleen met andere mensen, maar ook met de omgeving.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!