Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!
Kunstenaars | Flevolab

Flevolab Nieuwe Maker – Joury van der Vecht

Flevolab Nieuwe Makers is een ontwikkelingstraject voor nieuwe makers, vanuit alle disciplines en sectoren. Het is een uitwisselings-, ontwikkel- en presentatieplek voor makers die na verdieping in de landelijke en stedelijke realiteit van Flevoland en in relatie tot de bewoners van dit gebied, tot nieuwe artistieke inzichten kunnen komen en hun praktijk kunnen opbouwen of verder uitdiepen.

Joury van der Vecht

Joury van der Vecht is choreograaf en uitvoerende danser, geboren en getogen in Noord-Holland. Het is dan misschien ook niet raar dat hij zijn plek niet snel kon vinden binnen Flevoland. Maar na acht jaar van het verleggen van zijn focus en het elders zoeken van zijn geluk kwam hij toch altijd weer terug bij Flevoland.

Verhouding tussen stad en natuur

‘Iets in deze provincie trekt mij aan. Binnen dit Nieuwe makers-project is mijn onderwerp ontstaan uit een persoonlijke fascinatie. Dat ik maak vanuit een fascinatie en onderzoek doe naar de oorsprong van deze fascinatie is niets nieuw. Het zijn veelal de tegenstrijdigheden en raakvlakken van verschillende elementen die mij als maker aanspreken. En in het geval van Flevoland is dit het raakvlak en de verhouding tussen de stad en de natuur die mij aanspreken.

De stad is statisch en beweegt niet. Dit maakt mij meestal onrustig. Daarentegen vind ik in de natuur die altijd in transitie is mijn rust. Het is de ervaring van het raakvlak, waar de stad en de natuur samen komen, dat ik binnen mijn onderzoek heb verwerkt tot fysiek materiaal.'

Flevoland

'Mijn eerste indruk van Flevoland is dat ik het gevoel heb dat er iets ontbreekt, alsof het net niet samenkomt. Met dit onderzoek ben ik tot de realisatie gekomen dat dit een kwestie is van perspectief en focus. Wanneer je stopt, de tijd neemt en luistert, dan is er voor iedereen wel iets te vinden.’

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!